Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2011 08:54 - Кунева се изцепи
Автор: kaleidoskop Категория: Политика   
Прочетен: 1166 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 21.12.2011 08:55


     Тази сутрин г-жа Кунева се яви в Канал 1 на БНТ и дълго говори за създаваното от нея движение (сдружение или каквото там е), както и по други въпроси. Няма да коментирам колко неубедително, поне за мен, поднесе до болка познати ни клишета. Доста често в неудачен контекст. Не мога обаче да не кажа няколко думи за едно от предложените ни на гладен стомах сравнения.
     Става дума за твърдението на министър-председателя, че на страните отличници в ЕС би следвало да се дават някакви бонуси. Госпожа учредителката на новото сдружение-движение сравни тази теза със ситуацията, когато пресичаш улицата на светофар при зелена светлина - за това не би следвало да очакваш бонуси, нали?! Но ако продължа със същото сравнение, редно ли е на същия светофар някой да пресича на червено, а полицаят да дойде и глоби теб, макар че спазваш правилника чинно и почтително? Такава е пък ситуацията, при която от България се очаква да прави вноски за спасяване на валута, която не използва - еврото - за да компенсира издънките на онези държави, които твърде разточително са харчели години наред пари, с които не разполагат.
     "Солидарност" - убеждава ни г-жа Кунева. Е, хубаво, но освен "солидарност" има и едно друго понятие и то е "почтеност". Когато онези, които изискват солидарност от теб непочтено ти отказват достъп до основни права, мотивирайки се с присъщи и на тях самите твои недостатъци, тогава и ти имаш правото да не проявиш очакваната от теб солидарност.
     Аз, а сигурно доста други хора, добре разбирам, че г-жата е длъжна да ни пробутва подобни "шменти капели" дори само поради обстоятелството, че доста сполучливо се препитава от яслата на въпросния ЕС. Много по-сполучливо, отколкото преживяват болшинството нейни сънародници с мизерните си заплати и още по-мизерните си пенсии. Няма място за сравнение изобщо. Но поне да си трае и да си гледа кариерата там, а не да се опитва да се прави на поредния спасител на България, на поредния месия. Очевидно примерът на бившия й патрон - т.нар. Негово Величество - е изключително заразен. Не заразителен - именно заразен.
     Не се смятам за фен на сегашното ни правителство, но едно от малкото неща, които одобрявам в действията му е точно отношението към сегашната ситуация в ЕС. Като изключим изхвърлянето на новоизбрания ни Президент Р. Плевнелиев за "имплантирането" в съзнанието на 500 милиона европейци на родната... и т.н. Знаете за какво иде реч. Но пък той не е член на правителството, нали?!



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Спечелих бас!
21.12.2011 09:44
Още преди време казах, че Куневица ще прави партия и ще се залови за отпадъците от СДС и НДСВ. Пак ще се пие на аванта! :-)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kaleidoskop
Категория: Други
Прочетен: 54560
Постинги: 30
Коментари: 5
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930